Sverige och Timmerstugan hägrar !Förra veckan åkte Alice tillbaka till Sverige. Kändes jobbigt att se henne stiga in taxin och dra mot flygplatsen…men samtidigt kände jag att detta var början på en ny tid och att vi under det här året som gått fått en massa saker bekräftade och efter det satt upp planer tillsammans hela familjen.

Med Alice har det varit mycket med att hon skulle hitta sin identitet som vuxen i familjen och inte bara som barn. Min lilla flickunge kommer hon ju alltid vara, men målet har också varit att se hur hon kan hitta sin plats i vuxenrollen och komma fram till vad hon vill göra dom närmaste åren. Vi har haft ett antal långa promenader och andra tillfällen där vi pratat om detta och vad hon egentligen vill göra för något.

Vi har också under flera tillfällen suttit och diskuterat hela familjen om vad vi ska göra med våra liv och vad vi vill göra i framtiden. Har man gjort en sådan sak som vi gjort en gång och släppt allt med den svenska tryggheten…så är det inte så mycket annat som känns omöjligt…därför blir diskutionerna ganska vida !

Att helt plötsligt ha TVÅ starka kvinnor under samma tak är heller inte alltid lätt. Det har blixtrat till en del några gånger…phuuu ! En sak är en liten flicka på 11-12 år och en helt annan när den lilla flickan blivit 20 år med järnvilja.

Slusatsen blir ändå att det varit ett fantastisk tid att få göra det vi gjort tillsammans. Vi har helt klart stärkts som familj och vi har nu också satt upp nya planer för framtiden tillsammans.

Vi har alltid haft ett öppet sinne och vida ramar för att prata Terese och jag….Sedan att vi ändå inte prata så mycket det är en annan sak. Det behövs liksom inte…är det något viktigt som ska sägas så sägs det alltid ändå.

En av dessa viktiga saker som alltid kommer upp med jämna mellanrum är den stora frågan ” SKA VI FLYTTA HEM TILL SVERIGE !!”…Än så länge har svaret alltid blivit att ….Nej inte ännu !

Vanligtvis brukar vi sätta oss med ett glas vin och räkna upp alla negativa kontra positiva saker som vi har med att bo i Brasilien. Här gäller det då att vara riktigt ärlig….vilket inte alltid är lätt…framförallt inte när ”gräset på andra sidan alltid är gönare” syndrom faller in med full styrka. Man har alltid en tendens att försköna allt som man inte själv har…..

Vilket fall har vi alltid kommit fram till att det finns mer positiva saker här som vi uppskattar än vad vi hade fått i sverige….Och det är alltid familjelivet som överväger och gör att vi bestämmer oss för att fortsätta bo och leva i ”paradiset”………Men jag kan säga så här mycket….Det är fan inte lätt att ARBETA i paradiset !!

Vad vi dock har kommit fram till ett antal gånger är att vi skulle vilja spendera lite mer tid i Sverige. Men vi har alltid stupat på att då måste vi göra något för och tjäna pengar under tiden….! Det är ju ett evigt gissel dom där pengarna och att man måste ha dom för att ha ett någorlunda skönt liv. Att spendera 3 månader i Sverige varje år är inte helt gratis heller…

Så vad gör då en gammal restaurangfamilj…Vi öppnar givetvis ett sommar Café/Bistro. ! Vi gör det vi alltid har varit bäst på och tyckt mest om….

Terese o jag har funderat på detta ett antal år men inte hittat det rätta stället och vi har heller inte varit helt säkra på att vi skulle orka köra det själva.

Här kom då Alice in i ekvationen…..Efter några månader i Brasilien kände hon att det skulle vara helt möjligt för henne att fortsätta arbeta och bo här. Hon ville in i ”familjeföretaget” och börja jobba på allvar med det vi håller på med. Ovanpå detta kom ett erbjudande från en kär polare om att han hade ett ställe som han ville arrendera ut sommartid i Sverige.

Hjärnkontoren började brumma direkt…Jag, Terese och Alice…tog ett familjemöte som slutade med att vi tillsammans bestämde att detta ville vi göra ! Vi ville köra sommarställe i Halmstad och sedan tillbaka till Barra do Cunhau på hösten och vintern.

Så härmed är det officiellt…Vi öppnar Timmerstugan Café & Bistro på Östra Strand i Halmstad Lördagen den 30 maj !

Kolla gärna in vår FB sida…där kommer vi köra uppdateringar och nyheter under hela sommaren !