Sköna vänner o familj !Hur gör man egentligen för att hålla kontakten och umgås med sina vänner om man lever och arbetar som vi gör ? Man jobbar ihop så klart…..Det underlättar ju då om dom är i samma branch…men det är absolut inte en nödvändighet ! Vi får ofta den fråga av andra som ser oss jobba….Har ni verkligen ett liv ? Är ni lediga någon gång ? I dagens samhälle är vi fixerade vid egentid och kvalitetstid….Det är en ständig jakt efter detta i våra fullspäckade schema som hänger där som ett manifest på kylskåpsdörren….Vi glömmer då bort att det är i stundens ögonblick som du verkligen umgås och får till en skön stämningen….det kan du aldrig planera för, det är något som bara händer i mötet mellan människor och i kraften och energin av att lösa en gemensam uppgift !

”Fånga dagen”…är ett totalt sönder tjatat utryck som alla släger sig med och jagar efter…Men vad dom flesta glömmer är just att du inte kan planera in att ”fånga dagen”…Det är något du måste göra hela tiden, det är en pågående process och det händer i ögonblicket ! Det är det där spontana skrattet eller den där blicken av samförstånd mellan vänner som är ren energi och som är det verkliga ”fånga dagen”

I förra veckan hade vi besök av några polare…Chrille, Hanna och Micke, dom hade mer eller mindre dykt upp spontant för att hjälpa till på en av våra grillkvällar. Micke är egentligen egen företagare i elbranchen men blev helt plötsligt en av Sveriges vassaste diskare och logistik kunnig restaurangare som vi sett…Han bara förvandlades framför våra ögon….Vilket arbete…vilken insats….med ett diskutrymme på 1.6 i takhöjd och 4 m2 golvyta så krävs det logistik för att ta hand om 150-200 matgäster per dag……..fast det är klart den där Budvaren vill han ju gärna ha efter avslutat arbete….Dagen efter var alla trötta och Terese och jag skulle ladda om för ytterligare en fredagsrush och kompisarna är på väg att packa bilen för hemfärd. Utanför på gatan började det samlas nya kunder och våra planerade ”nyanställda” personal hade inte dykt upp….Ytterligare en gång visade det sig att alla dom där som söker jobb och pratar så fint i sina CVs…inte är mycket o hänga i julgranen när det väl gäller ! Status…..Terese stod i kassan och baren med ett sjuttiotal hungriga gäster och mer var på ingång och jag stod i köket och kallsvetten började bryta fram…hur i helvete ska vi lösa detta….? Jag springer i mer eller mindre i panik mellan baren och köket för att försöka få till någon slags överblick om var vi ska börja…medans jag i huvudet tänker den otäcka tanken att det kanske är lika bra att stänga och acceptera sig ”besegrad”…..personalen har inte dykt upp och vi sitter duktigt i skiten !

 

När jag står där i baren med Terese och högen med matbeställningar växer och ingen har fått dricka o ingen har fått mat och det börjar knorras i kön…..Så står helt plötsligt Hanna där med ett litete leende på läpparna och säger….Nej vi kunde faktiskt inte lämna Er….Micke är redan i disken och Chrille står i köket………….Nu kör vi !!! Vilken lättnad …vilken energibomb.

Tack….Markus, Julia, Chrille, Hanna, Micke, Sara, Jocke….osså våran underbara familj så klart !