Så var det dags igen !Ska se om jag klarar bloggandet bättre denna gång. Inga höga förhoppningar men kan ju alltid prova. Sitter på mitt utekontor i bara kortbyxor och funderar på livet, 29C varmt och solen skiner, klockan börjar närma sig halv elva. För 15 år sedan flyttade vi till Brasilien med en dröm, kan konstatera att det inte riktigt blev som man tänkt sig, men när blir de det ?

Om man nu får för sig en sådan galen idé som att emigrera FRÅN ett av världens mest utvecklade länder, ja då blir antagligen inte som man tänkt sig. Jag skulle vilja påstå att man aldrig kan förbereda sig fullt ut och förstå vad det egentligen innebär att totalt klippa alla band av tryggheten som det faktiskt är att bo i det land man är född i och känner från grunden. Sverige är ett fantastiskt land och här är en paradox, för den som aldrig varit utan det kan heller aldrig förstå till 100% hur bra han har det. Det finns bara ett litet aber med Sverige och det är är klimatet. O nu kommer väl någon dragandes med att ”det är ju så härligt med årstidernas skiftning o allt” Nej jag tycker inte det, jag kan köpa att våren är härlig med blomknoppning och nya löv, jag kan köpa att hösten har sina fördelar med svampplockning och guldlöv på träden, jag kan köpa att det är underbart och åka skidor på vintern, jag kan köpa att svenska sommaren när den är som bäst, verkligen är bäst i världen !

Vad jag inte kan köpa är dom 7-8 månader per år av +5 och duggregn, isblåst, mörker, hagel, fukt o dimma som det svenska klimatet faktiskt erbjuder !! Så än en gång har klimatet segrat i mig, trots alla problem och ekonomiska kriser och huvudvärk i Brasilien så är det trots det bättre att ha lite mindre och vara ”varm” än att ha mer och frysa hela tiden.

Nu ska vi snart påbörja ett ny resa i vårt liv.

På grund av just klimatet är vi nu extra glada att vi får möjlighet att öppna upp vår nya restaurang Rio Strandbaden på Öland som ju har ett av Sveriges BÄSTA klimat. Vi återkopplade till Sverige för tre år sedan genom att öppna säsongskrog i Halmstad. Ett helt perfekt upplägg skulle det visa sig, och nu går alltså flyttlasset vidare med vårt tropiska restaurangkoncept till Öland och Köpingsvik.

 

Som barn spenderade jag många sommrar på Öland men dom sista 25 åren har det knappt blivit något. Jag blev helt tagen av Köpingsvik när jag kom dit igen och då var det ändå i början av september, såg ju nästan ut som här nere i Brasilien med den vita sandstranden, enda som fattades var palmerna ( får se om vi kan göra något åt det i sommar )

Finns ju inga människor som är så glada och livfulla som vi svenskar en skön sommardag och det hoppas vi på många i år. Vi håller nu på att ladda hela familjen för sommarsäsongen i Sverige, Matteo o Alfonso knorrar redan, men det är bara det vanliga tonårsgnället, egentligen tycker dom att det ska bli extra roligt med Öland för där finns både kusiner och kompisar som man kan hänga med. Och vad det gäller jobbet så är det så vi alltid gjort, för vi är en restaurangfamilj !