Road trip !I helgen var vi bjudna till vänner som bor i en litet samhälle som heter Cerra Corá, ligger ca 25 mil rakt västerut från där vi bor. Inlandet i Brasilien benäms något difust av kustmänniskor som enbart ”o sertão” , vilket innebär på svenska ungefär ödemark eller på engelska ”backlands”. Dom människor som bor här är fantastiska överlevare med enormt stora ”hjärtan”och en livsglädje som ger dig en riktig kick. Naturen är mäktig och otroligt vacker men också oförlåtlig om du inte gör rätt och planerar ditt liv efter naturens svängningar. Detta gör dessa människor väldigt anorlunda mot dom som bor och lever utmed kusterna. I  Brasilien är inlandsfolket kända för att vara arbetsamma och organiserade. Detta fick jag höra första gången av en av mina byggmästare Sebastian, han sa så här när jag tyckte att vi kunde anställa folk från vår by.

Det är OK om vi anställer 1-2 härifrån Barra, men mer än så kan vi inte ha, då blir det ingen ordning alls ! Vad fan dom här kustborna kan ju för fan inte ens planera för sina måltider, dom har allting gratis och serverat, blir dom törstiga så dricker dom direkt ur floden, blir dom hungriga så plockar dom upp en fisk eller lyfter armen o tar ner en mango, kokosnöt eller något annat gott. Dom planerar fan ingeting här i livet, blir dom trötta så lägger dom sig ner bara, temperaturen är skön hela dygnet, dom har det helt enkelt alldeles för bra o lätt därute vid kusten ! Jag tittade på Sebastian och tänkte, hoppsan här togs det i ordentligt !

Innan vi körde hemifrån kollade jag in googel maps o laddade ner några kartor, visste av erfarenhet att mobiltäckning inte existerar dit vi skulle. Har varit på road trip ett antal gånger inåt landet, men då hållit mig mest på huvudvägarna. Denna gång tänkte vi göra en avstickar för att besöka ett stort bergsmassiv som ligger lite avsides. På kartan såg det ut som vi kunde ta denna avstickare och sedan koppla på en annan ny huvudväg ( såg precis likadan ut på kartan som den andra huvudvägen) som gick norr om den vi brukade ta. Vad jag inte räknade med var att karta och verklighet kan vara väldigt olika saker i Brasilien. Något smart företag hade fått licens att bygga huvudväg och fått en väldigt stor påse pengar för det, efter att byggt ca 5km av totalt 50 km skickar dom in en massa fina foton på den ”nya” vägen samt mutar besiktningsmannen ( det är ju bara inlandet, ingen som kollar det). Vad det innebar för oss var 4 timmars ”bergsbestigning” med bil istället för beräknade 1 timme på vanlig väg, tur man har Amarok annars hade vi varit kvar där ännu !

Efter två dagars camping i vildmarken med mycket äventyr och gräshoppor, varan och råtta på menyn kände vi oss redo för att käka en pizza innan hemresan, ingen bra idé ! Matteo spydde som en kalv hela natten….civilisationen kan vara farlig den med !

Planerna inför sommarsverige går vidare, nu är det nedräkning. Min syster har precis gått med på att erbjuda Zumba pass på stranden 3ggr/veckan under hela sommaren detta ihop med frukost. Alltså ska man kunna ta sig ett Zumba pass för att sedan sjunka ner och käka en skön frukost med massa tropiska läckerheter. Jag har också bestämt att jag ska vara med minst 1ggr/veckan för syrran är sjukt bra på detta, tror t.o.m hon kan lära ett hopplöst fall som mig att dansa Zumba !