Nationaldagen och nu har saker fallit på plats.Nationaldagen har firats….. På Timmerstugan hade vi bara ett litet problem. Man ska ju hissa flaggan på nationaldagen och problemet var inte att vi inte hade en flaggstång, vad som fattades som vi upptäckte när vi skulle hissa vår nyinköpta flagga..var att det fanns ingen flagglina till stången. Vad göra ?
Normalt är det ju ganska lätt, bara att åka till BILTEMA ( denna underbara affär) och köpa en ny flagglina och sedan skruva av muttrarna i botten o fälla stången.

Först hittade jag inte muttrarna…då dök en hjälpsam granne upp och föreslog att jag skulle gräva en bit ner i landet där stången stod. Och vipps se där var muttrarna….studerade dom noga och kände mig nästan som hemma igen (Brasilien)….för på dom muttrarna hade ingen gjort underhåll på väldigt många år ! Totalt fastgjutna i sin egen rost var dom…..

Vi är ju en ganska flexibel familj så jag tänkte att vi skickar väl upp någon av barnen att klättra upp i stången, problemet var att Matteo var inte på plats o han är apan i familjen, van efter att klättrat i kokospalmer sedan 3 års åldern. Stången var ju heller inte av den kraftiga sorten utan gjord av glasfiber. Vilket fall så ville Alice göra ett försök och det gick riktigt bra ungefär tills hon kom upp över hälften av stången…då böjde den sig som en banan. Knappt fem meter upp och stenläggning under gjorde att jag tyckte det var bäst att kalla ner henne. Vid det här laget hade det samlats en grupp grannar utanför på gatan….det var en hel del konstiga och funderande miner….Vad gör egentligen dom där människorna som har öppnat upp Timmerstugan ?

Vi behövde helt enkelt någon som var lite lättare, Alfonso ställde upp….han är ju bara 8 år men nästan lika bra som sin bror på att klättra. Packade på han flagglinan och förklarade hur han skulle göra när han kommit upp i toppen, ”stopppa in linan i det lilla hålet vid den gula kulan och sedan bara släpper du linan”….Han tittade på mig ungefär som att jag var helt dum i huvdet men visade sedan att han ville köra….Vid det här laget såg gruppen av människor ute på gatan väldigt oroliga ut. En meter från toppen tog krafterna slut….svår att klättra på halvblött glasfiber. Jag såg att han började bli trött och ytterligare en gång fick vi ”avbryta” uppdraget. Nu var det en av grannarna som förbarmade sig över oss…och erbjöd oss att låna deras stega. Terese o jag frihöll stegen och sedan klättrade Alice upp i ett naffs och löste vårat Nationaldags problem….så nu vajar flaggan så fint på sin stång igen, och förhoppningsvis ska linan hålla många år.

Vi har nu haft öppet Timmerstugan i två veckor lite drygt och det har varit en hektisk period, men nu börjar saker sätta sig och vi har hittat våra platser och rutiner. Vi har fått en enorm respons från alla våra grannar och andra gäster, det mesta positivt men också en del som inte gillar dom förändringar som vi gjort. Det är inte helt lätt att komma till ett ställe som Timmerstugan och öppna upp…Det finns mycket anor och historia i den stugan ! Vi tänkte försöka bevara och förvalta detta men samtidigt tillföra lite nytt också…..för utan nytänkande kommer man ingen vart här i livet !