Födelsedagar på löpande band !Så gick vi då in i födelsedagsperioden för familjen Birgersson. Alice har ju lite head start och kör redan 10 mars, så med henne brukar det vara lugn. Sedan kommer Alfonso för att tätt efter följas av Matteo o sedan är det Terese för att sedan avsluta med mig, alla oss inom lite drygt en månad. Svider fett i plånboken.

Förut var det dock ännu dyrare eftersom barnkalas i Brasilien inte är riktigt likadant som vi är vana vid i Sverige. Du ska inte bara ha kalas för barnens kompisar, utan underförstått kan föräldrar o släktingar till inbjudna också komma. O hejsan vem är du…? Jag är kusin till Alfonsos kompis Pedro…….jaha men välkommen då ! Och vem är du ?……. Jag är pappa till Sofia som är Alfonsos klasskompis…….Var har du ölen och grillen, jag är väldigt sugen !! Så kan det låta när gästerna kommer. Normalt är att ha du bjudit runt 25 kompisar så kommer det minst lika många vuxna som är extremt sugna på och dricka öl och äta grill ! Så det gäller att förbereda sig ordentligt. Efter några år så började vi med gemensamma kalas för Alfonso och Matteo bara för att göra det lite mer ekonomiskt. Nu när ungarna är så pass gamla så är det mest party för polarna som gäller och då slipper man den stora extra svansen av öldrickande föräldrar vilket gör det hela lite billigare(mrlån.se).

I helgen grillade jag get, låter kanske otäckt men får man tag på en unge som är max 8-9 månader gammal så smakar det strålande. Har en säker leverantör på detta, min gamla arbetskompis och polare Jovacir. Nu för tiden jobbar han som ansvarig för en condominio som vi byggt här i Barra do Cunhau, men vi har fortsatt träffas och ses väl några gånger om året. Alltid samma procedur…Han tar med sig geten och jag grillar och sen dricker vi cachaça med pressad lime genomgående och äter kopiösa mängder get. Fungerar som ren terapi för oss båda, det avhandlas en hel del grejer från kl 12 på dagen framtill det mörknar då han brukar ”rulla” hem.

          

I veckan har annars inte mycket fungerat någonstans i landet, hela Brasilien har varit på tå efter att förre presidenten Lula sattes i fängelse för korrumption. Inte många som trodde att det skulle hända, inte minst han själv. Nu sitter han i federalt häkte i Curitiba i väntan på att transfereras till vanligt fängelse, känns lite som cirkeln är sluten. När vi flyttat hit för 15 år sedan vann Lula presidentvalet med sitt vänsterparti, vilket aldrig hänt innan. Sedan satt Lula två mandatperioder och efter det tillsatte han Dilma som sin efterträdare som också vann. Förra året blev Dilma avsatt som president och nu sitter Lula i fängelse också…vänstern har det inte lätt i Brasilien just nu mrlan pengar!

Nu har jag satt både mat och dryckesleverantör till Rio i sommar, arbetskläder är beställt, ska komma till den 28 april och vi åker den 1 maj. Vet i fan hur det ska gå men jag har sagt att dom får betala frakt till sverige om dom inte lyckas leverera i tid, tjejen som tog beställningen bara tittade på mig och skakade på huvudet och frågade…Var ligger Sverige ? Hela bohaget från Halmstad restaurangen är lagrat och redo för transport till Öland.  Tanken med Rio är att vi ska montera en skön tropisk miljö där hela familjen ska kunna softa  ! Har också fått tag på en riktig bra leverantör på stora palmer och andra växter, kommer att bli något utöver det vanliga, tro mig !