Brasil is calling !Jaha så var vi tillbaka hemma igen….Eller hur kändes det egentligen. Rätt mystisk känsla faktiskt, två helt olika världar, men båda känns som hemma. Om man tänker på det så har vårt totala yrkesverksamma liv nu varit längre här i Brasilien än det var Sverige. Det var lite av en chock att öppna upp svensk verksamhet igen…..Allvarligt hur smidigt kan det vara ? Jag var helt förstummad av hur allt bara flöt på med myndighetskontakter, beställningar, service m.m.

Strul med sophämtning…inga problem..bara ringa kontaktperson på komunen, som svarade direkt och sedan löste situationen. Maskiner, kylar gick sönder….inga problem bara ringa en reperatör….som svarade direkt men som var riktigt orolig eftersom han inte kunde komma förren om 2 dagar….herregud hade det varit här nere så hade man fått vara glad om han kom inom en månad, om man haft turen och hittat någon. Alla är så fruktansvärt punktliga också…vet inte om jag gillar det egentligen men det är ett fenomen som man också reagerar över. För och inte tala om alla dessa planeringskalendrar….Folk har ju koll ner på timmen vad dom ska göra….HELA TIDEN !

Vi hade en riktigt trevlig jobbtid i Halmstad på Timmerstugan, visst slitigt var det men den responsen vi fått var värt alla timmar. Vi gillade verkligen Halmstad och därför har vi nu bestämt oss att vi ska fortsätta med Timmerstugan….Allt gick bra med fastighetsägare och resultat och vi är nu sugna på att fortsätta utveckla Timmerstugan till något ännu bättre…självklart fortsättningsvis med brassekänsla !

Så nu är vi som sagt tillbaka i brassevärlden och har kommit hem till vårt lilla hotell. Det stod faktiskt kvar och personalen tog emot oss med öppna armar…av kärlek trodde jag först men sedan visade det sig att ansvarig på plats inte kunnat betala ut lön på två månader eftersom lågsäsongen varit sämre än vanligt….ja ja…vad gör man inte för sin personal….. bara att hosta upp pengarna !

Vad man annars slås av när man rullar in i vår lilla by Barra do Cunhau för första gången på tre månader är hur otroligt vackert det är och detta underbara klimat…..(framförallt efter denna svenska sommar)..! Den som säger att klimatet och solen inte spelar så stor roll…Han ljuger säger jag !

 

Alice stannade kvar i Sverige…jag vet att hon kommer ångra sig framåt november-december…men det var ingen idé att tjata. Hon var nog lite trött på pappa efter en hård säsong på Timmerstugan. Hoppas att hon är laddad tills nästa sommar……. Ungarna halkade annars direkt tillbaka i brassementaliteten och slängde dom nya paddorna och hoppade i havet istället…trots att det är lite kallt fortfarande ( 25 C) brrrr !  Alfonsa började bryta på portugisiska efter bara en dag i skolan….så nu får man stå ut med att vart tredje ord är portugisiska tills nästa gång vi kommer till Sverige. Den där hemundervisningen som vi lovade skolan på heder o samvete skulle fungera blev ju ingen höjdare direkt…så nu är det minst fem läxor per dag för att komma ikapp tills läsåret är slut i december. Sedan väntar sommalov….

Nu går vi mot sommar igen och programmet är fullspäckat på Blue Dream…Bara och köra på igen ! Någon som är sugen på att komma ner o hälsa på….skicka ett mail så löser vi det !